Societat 01/02/2012

Director de Protecció Civil: "És molt probable que tot Catalunya estigui sota zero"

El director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha afirmat a 'El món a RAC1' que davant aquesta situació de fred extrem l'atenció social "és el que més preocupa"

Ara
2 min

BarcelonaEl director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha afirmat a 'El món a RAC1' que no pot dir si el fred siberià que afectarà tot Catalunya, "des de dijous al matí", "serà històric fins que no hagi succeït". Tot i això, sí que admet que serà important i que hi ha la possibilitat que el conjunt del país baixi dels zero graus. En comparació amb les anteriors, avui dimecres les previsions han virat cap a un episodi de fred amb "més humitat", cosa que farà que hi hagi més nevades, "perquè no serà tan sec com es preveia". No obstant això, Pardo no s'ha atrevit a afirmar si seran "com les de fa tres anys".

Pardo ha destacat que el fred arribarà per Tarragona i la costa central aquest dimecres, i que el dijous al matí s'haurà estès "per tot el país". Aquest temporal de fred "durarà entre 4 o 5 dies", i no serà fins dilluns que "començarà a canviar".

Atenció social

Davant aquestes previsions, Pardo confessa que el que més preocupa Protecció Civil "és l'atenció social de persones que pateixen més risc", entre les quals destaquen dos col·lectius: "les persones grans i els sensesostre que no tenen recursos per protegir-se del fred". Davant aquesta situació, explica que "s'han posat en contacte amb tots els municipis" i han fet una crida per a tota la societat perquè pensin en qui pot necessitar ajuda davant aquesta caiguda dràstica de les temperatures que es preveu. També ha confirmat que s'han posat en contacte amb les "empreses de serveis" perquè no hi hagi problemes i facin "previsió d'afectacions". En aquest afegit d'atenció arran del fred hi ha inclòs també el sistema sanitari, que "està avisat per atendre la demanda de més que hi haurà".

Cap de setmana

Encara que el cap de setmana serà una mica millor quant a temperatures, el fred es mantindrà de forma clara; per això, Protecció Civil recomana un dissabte i diumenge "a casa" i amb una mobilitat limitada a cases, carreteres i zones on se sap que "hi ha condicions segures".

stats