Publicitat
Publicitat

VIATGES ESPACIALS

El Discovery torna a la Terra després de la seva última missió

Els tripulants ja són dins del transbordador amb les escotilles tancades. La nau arribarà a Cap Canaveral aquest dimecres

Els sis tripulants del Discovery tornen cap a la Terra aquest dilluns. Aquest diumenge al vespre, hora catalana, han tancat sense cap problema les escotilles de la nau i i ja són al transbordador espacial a punt de començar el viatge després d'una missió a l'Estació Espacial Internacional (EEI), segons ha informat la NASA.

Les escotilles es van obrir el 26 de febrer i han estat obertes durant 7 dies, 23 hores i 55 minuts. Les tripulacions del Discovery i de l'EEI han pogut gaudir aquest diumenge d'unes poques hores lliures i han fet un dinar de comiat.

El comandant del Discovery, Steve Lindsey, ha agraït "l'hospitalitat" rebuda a l'EEI. El comandant de l'EEI, Scott Kelly, ha assegurat que la missió ha estat "molt reeixida" i que trobaran a faltar la tripulació i el transbordador espacial Discovery.

Poc abans del tancament de les escotilles, els controladors de la missió des de la Terra fer broma amb les dues tripulacions. "Només un consell amistós. Abans de tancar les escotilles aquesta nit assegureu-vos que totes les coses i tots els membres de la tripulació són al costat correcte", han dit.

L'agència espacial tenia previst que la missió del Discovery tornés a la Terra aquest dilluns, 7 de març. Tanmateix, amb el nou programa el transbordador es desacoblarà de l'estació aquest dilluns al migdia, hora catalana, i arribarà a la Terra dimecres.

Segons la NASA, el dia extra de la missió STS-133 és clau per acabar de desempaquetar i posar les més de 5 tones de material i recanvis que va transportar el Discovery al mòdul permanent multiús Leonardo de l'Estació Espacial Internacional (EEI).

L'aterratge està previst ara per a dimecres a les cinc de la tarda, hora catalana, al Centre Espacial Kennedy, a Cap Canaveral, Florida.

Aquest és el viatge 39 i últim del Discovery, que al llarg de la seva història ha recorregut més de 230 milions de quilòmetres, ha passat en òrbita 352 dies i ha fet la volta a la Terra 5.628 vegades a una velocitat de 28.000 quilòmetres per hora.

El pilot Eric Boe i els especialistes Alvin Drew, Steve Bowen, Michael Barratt i Nicole Stott, juntament amb el comandant Steve Lindsey, formen la tripulació del Discovery.
Drew i Bowen han realitzat dues excursions a l'espai per traslladar un mòdul amb una peça de bombament malmesa a una plataforma d'emmagatzematge extern. També s'han instal.lat diverses càmeres en diferents punts de l'estació, entre altres tasques de manteniment.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de