El nombre de desnonaments a Catalunya disminueix un 7,2% respecte al 2012

Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més execucions hipotecàries, només per darrere d'Andalusia

Els procediments d'execució hipotecària a Catalunya durant el primer semestre de l'any han disminuït un 7,2% respecte al mateix període del 2012. Catalunya lidera el rànquing de desnonaments entre totes les comunitats autònomes, amb 8.805 procediments d'execució hipotecària, només per darrere dels més de 9.000 casos d'Andalusia. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha fet públiques les dades aquest divendres.

Durant els primers sis mesos del 2013 els jutjats espanyols han iniciat la tramitació de 41.595 procediments de desnonament, un 13,4% menys que durant el mateix període del 2012. Els desnonaments de famílies catalanes representen el 20,9% de tots els procediments executats a l'Estat.

La caiguda més pronunciada en nombre de desallotjaments a tot l'estat espanyol ha sigut la de la Comunitat Valenciana, on han disminuït un 39,5%, seguida del País Basc i Navarra, amb un descens del 27% i el 25,8%, respectivament. Les execucions hipotecàries han augmentat considerablement a Astúries, un 27,6%, seguida de Galícia, Castella i Lleó, Extremadura i Andalusia.