METEOROLOGIA
Societat 06/08/2011

Dissabte amb menys sol i més xafogor del que desitjaríem

Els núvols faran força la guitza a l'hora d'anar a la platja, però afavoriran que la xafogor sigui avui especialment acusada

Marc Candela
1 min

BarcelonaTot i que ja s'han obert grans clarianes al Pirineu, al Prepirineu i a les comarques de Girona, avui els núvols seran força persistents i el sol anirà traient el cap molt lentament a la resta de Catalunya. La tarda ja serà de força més bon aprofitar a prop de la costa, però les nuvolades mig taparan el cel al terç nord del país, i fins i tot deixaran escapar alguns xàfecs curts però localment intensos a les comarques del Pirineu i Prepirineu.

Tot plegat, amb calor d'estiu. Potser la presència de núvols frenarà una mica els termòmetres cap a la costa Central i a la costa Daurada, però la xafogor serà igualment acusada en aquest sector. A més, a partir del migdia es girarà migjorn a la costa Brava, cosa que ajudarà a enfilar les màximes per sobre els 32 o 33 graus a l'Empordà, al Gironès i al Pla de l'Estany.

Demà, diumenge, també ens espera una jornada variable. Els núvols aniran fent la guitza durant tot el dia i els ruixats, sempre febles i dispersos, s'aniran combinant amb estones de sol. No serà, en cap cas, un dia de paraigua però al matí s'escaparan algunes gotes a la Catalunya central o en algunes comarques tarragonines, i a la tarda reapareixeran els xàfecs al nord.

Les temperatures seran més baixes que les d'avui dissabte. De fet, aquesta tendència es mantindrà a principis de setmana, i ara mateix sembla que la calor d'estiu podria no tornar fins dimecres o dijous.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats