La Méteo
Societat 28/10/2011

Divendres de paraigües gris i plujós

La majoria de pluges del temporal de llevant són moderades i continuades, i poden acumular quantitats superiors als 50 l/m2

Laura Ventolà
2 min

BarcelonaAhir a la tarda hi va haver fortes pluges que van deixar quantitats destacables sobretot a les comarques de Girona. El front va deixar més de 50 litres en alguns observatoris com és el cas del pantà de Massanet de Cabrenys a l’Alt Empordà, mentre que la majoria de quantitats que es van registrar van ser entorn dels 40 l/m2, com a Ribes de Freser, amb 43 l/m2, o Ulldeter, amb 41 l/m2.

Al llarg de la nit i matinada el temporal de llevant ha anat arribant per les comarques de Tarragona i s’ha anat desplaçant en direcció nord-est de forma continuada i moderada. En alguns punts ha sigut una pluja intensa, i on més ha plogut ha sigut al Maresme, com és el cas de Mataró, on en aquests moments continua plovent i porten registrats prop de 80 l/m2. Altres registres fins aquests moments són Barcelona (Eixample): 27 l/m2; Vilassar de Mar: 36 l/m2; Gavà: 20 l/m2, o Cabrera de Mar: 30 l/m2. Al llarg del dia continuarà plovent i les pluges més intenses s’aniran desplaçant a les comarques de Tarragona i de la Costa Brava, mentre que a la resta quedaran pluges irregulars i més intermitents. Fins i tot a Ponent es podrien obrir algunes clarianes al migdia. El temporal de mar continuarà afectant la Costa Brava amb onades que poden arribar als 3 metres.

De cara al cap de setmana, fins dissabte al matí continuaran les pluges, sobretot concentrades a les comarques del sud, mentre que diumenge serà més estable i s’obriran clarianes, només quedarà un cel mig ennuvolat amb alguns plugims a la costa de cara a la tarda/vespre. La setmana que ve l’encetarem sense pluges, i tot fa pensar que el dia de la castanyada serà una diada tranquil·la. Les temperatures seran molt suaus i fins dissabte la majoria de valors no passaran dels 20 graus, però ja serà a partir de dilluns i dimarts que les temperatures podran remuntar i situar-se entorn dels 22 o 24 graus.

Al País Valencià i les Illes Balears, les pluges podran ser intenses a partir de la tarda, i hi ha un avís d’alerta de tempestes fortes en què es poden acumular 140 l/m2 en 12 hores a les zones del litoral del País Valencià.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats