Diversos detinguts en una operació contra el tràfic de droga al Montsià

La policia ha escorcollat onze immobles, entre els quals dos clubs cannàbics de Sant Carles de la Ràpita i Amposta

La Guàrdia Civil, la policia espanyola i cossos locals han detingut diverses persones en diversos municipis del Montsià i a Mont-roig del Camp (Baix Camp), en el marc d'una operació antidroga. Per ara, s'ha informat d' almenys 4 detinguts, una xifra que acabarà creixent quan es tanquin les actuacions. 

Desenes d'agents de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i els cossos locals escorcollen des d'aquest dimecres a la matinada 11 immobles d'Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara i la població de Mont-roig del Camp. Entre aquests immobles hi ha 2 clubs cannàbics de la capital del Montsià i de Sant Carles de la Ràpita, regentats per la mateixa persona, que ha acabat detinguda.

Segons fonts policials i municipals, funcionaven presumptament com a punt de venda de droga –també a menors- i havien estat objecte de les queixes veïnals. En els escorcolls els agents han decomissat quantitats importants de marihuana -també plantacions-, haixix i, en menor mesura, altres substàncies com ara cocaïna.

"És una actuació en què fa temps que treballem amb la policia espanyola i la Guàrdia Civil i que avui ha donat els seus fruits", ha explicat el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Miquel Subirats. Després d'establir dispositius de seguiment i vigilància des de fa setmanes, els agents han entrat en 4 immobles aquest dimecres. Segons ha reconegut el regidor, l'origen d'aquest operatiu arrenca de les queixes veïnals contra el funcionament del club cannàbic situat a l'avinguda de Sant Jaume.

El local estava obert des de feia només uns mesos. El seu propietari hauria adquirit també recentment un altre local d'una associació cannàbica de Sant Carles de la Ràpita que havia estat objecte d'actuacions policials ja fa un any. Segons Subirats, havia demanat la "compatibilitat" per obtenir la llicència, però encara no se li havia donat davant la imminència de l'actuació policial. "Vam fer prevaldre poder-los detenir abans que hi fessin l'activitat", ha afegit.

L'operatiu, que està sota secret d'actuacions, està coordinat pel jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta i ha generat molta expectació en poblacions com Santa Bàrbara atès el desplegament massiu durant la matinada d'agents dels cossos estatals, inclosos antidisturbis.