Societat 05/10/2011

Divorciar-se del gendre és possible

Uns pares de Vitòria aconsegueixen que la seva filla, en estat vegetatiu, es divorciï malgrat l'oposició del marit, que ha arribat fins al Tribunal Suprem en l'intent d'evitar-ho

Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha donat el vist-i-plau definitiu al divorci d'una parella tot i que la dona està en estat vegetatiu arran d'un accident de trànsit. Els pares de la dona, que en són els tutors legals ja que ella va ser incapacitada legalment en quedar en coma, han decidit que s'havia de divorciar i el gendre i marit no hi ha tingut res a fer.

Tot i que el jutjat de primera instància li va donar la raó, l'Audiència de Vitòria va autoritzar el divorci i el Suprem ha desestimat el recurs de l'home i ha ratificat la decisió, en una sentència feta pública aquest dimecres al migdia.

El tribunal ha considerat que els pares actuaven en interès de la dona incapacitada, i ha aplicat la Convenció de Nova York sobre els drets de les persones amb discapacitat, signada el 2006 i ratificada per l'Estat espanyol, ja que no hi ha legislació espanyola sobre aquests casos extrems.

stats