SOCIETAT
Societat 29/07/2012

Doblement emmanillats

Els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte dos castells de gamma extra

Efren Garcia
2 min
Dos de nou amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a Vilanova i la Geltrú

BarcelonaAmb l'inici de la temporada d'estiu unes colles aprofiten la revàlida per plantar les seves màximes construccions abans de tancar portes per vacances mentre que d'altres trepitgen l'accelerador per arribar a finals d'agost en les millors condicions. Els Castellers de Vilafranca han començat ja l'assalt als gammes extra però aquest cap de setmana comparteixen protagonisme amb formacions com els Bordegassos de Vilanova o els Marrecs de Salt.

Reis dels gamma extra

Els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte a Vilanova tant el dos de nou com el pilar de vuit emmanillats. Els verds van igualar la millor actuació mai vista a la ciutat amb una execució excel·lent. Van descarregar un apamat tres de nou i van completar els gammes extra sense complicacions. Només van haver de suar la camisa per completar el quart quatre de nou de la temporada.

Els Bordegassos la fan grossa

Els Bordegassos de Vilanova van culminar l'inici de temporada estrenant castell i somniant en els grans reptes. Tot i ensopegar amb el carro gros a la primera ronda, van descarregar el primer tres de vuit de l'any a la diada de la festa major local. Sense afluixar en cap moment, van mostrar una gran valentia atacant en dues ocasions un dos de vuit que va estar a punt de ser coronat.

Una passa enrere per fer-ne dues endavant

Després de dues setmanes seguides patint caigudes dels castells de nou bàsics, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va decidir trepitjar el fre per tornar a posar les coses a lloc. Dissabte a Vilanova van aparcar les construccions de nou pisos però van resoldre la situació descarregant el cinquè cinc de vuit de la temporada.

Xiquets de vuit amb folre

Amb vuit castells de vuit pisos a les espatlles, els Xiquets de Reus van fer dissabte la passa més complicada portant a plaça el dos de vuit folrat. Els avellana van coronar la torre i la van acompanyar de dos castells de vuit bàsics. Si bé no van superar els seus millors registres, van celebrar com es mereixia una fita que feia catorze anys que no repetien.

Els Marrecs es fan clàssics

La Festa Major de Salt ha viscut la millor diada de la colla local. Els Marrecs han estrenat d'una tacada tant el quatre com el tres de vuit; aquest últim era el tercer de la seva història. Els gironins han descarregat, en el mateix escenari i la mateixa diada, la segona clàssica de vuit del seu historial cinc anys després que ho aconseguissin per primer cop.

stats