En llibertat els dos detinguts per presumptes abusos sexuals durant un concert al Mercat de Música Viva de Vic

Diverses noies van denunciar al Punt Lila que havien sigut víctimes de tocaments dissabte a la nit

La Guàrdia Urbana de Vic i els Mossos d'Esquadra van detenir dos joves a la capital osonenca, la nit de divendres a dissabte, per presumptes abusos sexuals a dues noies durant un concert del Mercat de Música Viva. Els dos joves van passar diumenge al matí a disposició judicial acusats d'un presumpte delicte d'agressió sexual i amenaces lleus i han quedat en llibertat provisional, amb la obligació de comparèixer periòdicament. En els propers dies es prendrà declaració a la única denunciant del cas. 

Els fets van passar divendres a les 2.50 h, quan diverses noies es van dirigir al Punt Lila –ubicat davant de l'edifici d'El Sucre i que serveix per denunciar qualsevol acció contra la llibertat sexual– per informar que havien patit tocaments mentre eren entre el públic que presenciava un dels recitals del certamen.

Segons ha informat la Guàrdia Urbana, una patrulla femenina va coordinar l'actuació i agents de paisà van localitzar un grup d'entre 6 i 10 joves i els van fer sortir de la zona concorreguda. Gràcies a les descripcions que van facilitar les víctimes es van poder identificar dos dels presumptes autors dels tocaments. Els detinguts són dos joves de Vic d'entre 25 i 30 anys que ja han passat a disposició judicial. 

Hi ha dues joves més que podrien haver patit també algun tipus de tocament, però de moment no han presentat denúncia, segons la policia.