Societat 07/06/2011

Dos anys pedalejant amb bicicleta elèctrica pel món

Un barceloní ha recorregut 18.000 quilòmetres a Oceania i Àsia amb aquest mitjà de transport

Efe
1 min
Guim Valls Teruel i la seva dona, Nguyen Thuy Anh/ EFE

Nova DelhiUn aventurer barceloní ha complert a l'Índia dos anys pedalejant pel planeta al damunt d'una bicicleta elèctrica per promoure les energies renovables. Nova Delhi és l'última parada de Guim Valls Teruel, de 35 anys, que des que va iniciar el seu projecte a la Xina ha recorregut 18.000 quilòmetres en 15 països d'Oceania i l'Àsia.

La bicicleta de Valls es mou, sobretot, per l'impuls de l'energia obtinguda a través de plaques solars que transporta en un remolc. Des de començaments d'any s'ha sumat a l'aventura la seva dona, Nguyen Thuy Anh, una reportera vietnamita de televisió a qui va conèixer durant una entrevista pel camí. Aquest emprenedor barceloní treballava com a director comercial a Pequín quan va néixer la idea d'embarcar-se en el viatge amb la bicicleta, mitjà de transport que té uns 125 milions d'usuaris al país asiàtic. "A la carretera algunes vegades sents por perquè hi ha molt de boig. El més complicat són les grans ciutats. A les zones rurals els veïns t'oferixen allotjament", assegura.

La parella es finança a partir de l'ajuda que els dóna el fabricant de la bicicleta i en ocasions aconsegueixen una mica de diners amb la venda de vídeos, articles o fotografies a mitjans de comunicació, al mateix temps que estan preparant un documental. Pedalejaran fins a Anglaterra, on el comptador marcarà uns 30.000 quilòmetres a la seva arribada a l'estiu. Allà estudiaran la viabilitat de seguir la ruta cap al continent americà.

stats