Dos detinguts per agredir dos mossos durant els avalots pel Banc Expropiat de Gràcia

Segons un comunicat de la policia, van colpejar els agents "amb objectes contundents"

Els Mossos d'Esquadra han arrestat dos joves de 19 i 25 anys per "colpejar amb objectes contundents" dos antiavalots de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO) durant els avalots posteriors al desallotjament del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona, al mes de maig. Els imputen els delictes de lesions, atemptat a l'autoritat, desordres públics i manifestació il·lícita.

Els dos arrestats són barcelonins i, segons un comunicat del cos policial, a causa de l'agressió els dos mossos van haver de demanar la baixa, però no s'indica quina mena de ferides van patir. Els Mossos asseguren que la investigació continua oberta i no es descarten més arrestos. Les detencions arriben cinc mesos després dels fets, però pocs dies abans de l'aniversari del Banc Expropiat i enmig de la tensió pel desallotjament previst de la nova Rimaia, a la ronda de Sant Pau.

Segons els Mossos els fets van passar el diumenge 29 de maig, després d'una setmana de protestes pel desallotjament que s'havia fet dilluns per ordre judicial. Aquell diumenge la protesta va començar a les 12.00 h i tenia la intenció de recuperar l'espai ocupat. Cap a les 14.00 h els simpatitzants del Banc Expropiat van treure pistoles d’aigua i confeti i van començar a ruixar els Mossos, als quals també van tirar farina, ous i aigua amb lleixiu.

Els agents, per la seva banda, van respondre amb una contundent càrrega que va fer retrocedir els manifestants. La picabaralla es va saldar amb 10 ferits, segons fonts policials, entre els quals hi havia 7 mossos i 3 ciutadans. Segons el Banc Expropiat, però, els policies van ferir 15 manifestants.

Segons el recompte oficial, entre els 3 ciutadans afectats hi havia un fotògraf que va patir un tall al front per l’impacte d’una llauna llançada pels manifestants i un fotògraf de 18 anys ruixat amb lleixiu a la cara, a qui el sistema d’emergències mèdiques (SEM) va evacuar a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona per una cremada a l'ull. El tercer ferit va ser el regidor de la CUP Josep Garganté, que  va compartir a Twitter el vídeo del moment en què un policia l’agafava pel clatell i li descarregava un cop de porra.