SOCIETAT
Societat 29/08/2012

Dos menors detinguts per provocar vuit incendis forestals a Roses

Els imputen la crema de prop de 1.500 metres quadrats de sotabosc, vinyes i alzines entre els mesos de juny i agost

Acn
2 min
Imatges que els mateixos joves van fer mentre provocaven els focs.

RosesEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts dos menors d'edat sospitosos de provocar vuit incendis forestals a Roses, a les zones de Mas Matas, Mas Fumats i la carretera de les Arenes, entre d'altres. Els imputen la crema de prop de 1.500 metres quadrats de sotabosc, vinyes i alzines entre els mesos de juny i agost. La investigació oberta per Mossos, Agents Rurals i Bombers va concloure que els incendis eren intencionats. Durant la investigació, els agents van tenir accés a una targeta de memòria que un veí es va trobar a terra i que contenia fotos i un vídeo que els mateixos joves gravaven mentre provocaven foc.

Els investigadors van visionar les imatges i les fotografies i van observar com dos joves es dedicaven a filmar i fotografiar com encenien focs en zones forestals i llavors marxaven en ciclomotor. En les imatges es poden veure com els joves enregistren les superfícies calcinades, els arbres cremats i les columnes de fum, així com també es filmaven caminant per la terra cremada.

En alguns dels incendis provocats, tots en franges horàries diferents, es pot veure els joves com fan fogueres amb herbes seques al mig d'un camí de terra o bé, fins i tot, com encenen un dels focs amb draps de paper entre vegetació seca.

Per apagar els diversos incendis ha estat necessària la intervenció dels mitjans del parc de bombers de Roses i d'altres parcs, com el de Llançà, i diversos mitjans aeris, una intervenció que també suposa un alt cost.

El darrer foc que s'imputa als joves data del 24 d'agost. Comença en un camp d'oliveres situat a la carretera de les Arenes. Es van calcinar vint-i-cinc metres quadrats de sotabosc i una carrossa de carnaval que es trobava allà. En aquesta ocasió els dos joves també van fugir amb ciclomotor. Els mossos investiguen ara la participació d'aquests joves en d'altres incendis relacionats de la zona. Els menors detinguts seran citats properament per la Fiscalia de Menors de Girona.

stats