SOCIETAT
Societat 12/03/2012

Dos anys de presó per dos mossos que van robar a un home a l'Estació del Nord de Barcelona

Un dels agents, a més, passava informació policial a un grup de persones de nacionalitat bosniana.

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó i inhabilitació per la seva feina a dos agents dels Mossos d'Esquadra per un delicte de robatori amb intimidació.

Segons la sentència, la tarda del 20 de desembre de 2008, els dos condemnats, Rubén B.V. i Oscar R.R., que estaven fora de servei, prenien un cafè a l'Estació del Nord quan van veure passar les dues víctimes, Karim S. i Tufek N. Després d'identificar-se com a mossos i exhibir les seves plaques, van obligar a les dues víctimes a buidar les butxaques i deixar les coses sobre un mur. Només un d'ells portava diners, un bitllet de 20 euros, i el van obligar a deixar-lo apart.

"L'absoluta injustificació del mandat i la forma en la que es va traslladar l'ordre, va expressar clarament l'arbitrarietat i va suposar la clara i buscada exteriorització de que si les dues víctimes no complien les pretensions, l'actuació policial contra ells podria generar severs inconvenients", diu la sentència.

Així, els dos agents van deixar que els dos homes agafessin les seves coses, menys els diners. Pocs metres més endavant les dues víctimes es van trobar amb agents d'Afers Interns, que ja investigaven a Ruben B. i que havien filmat l'actuació dels condemnats.

A més, Ruben B. ha estat condemnat a pagar una multa de 2.880 euros per passar informació policials sobre ordres de recerca i captura o localització de persones a un grup de nacionalitat bosniana.

stats