Societat 20/01/2012

Dos mil mossos tallen la travessera de les Corts i la Diagonal en una protesta contra les retallades

Els agents s'han concentrat davant de la comissaria de les Corts mentre hi havia els representants sindicals reunits amb càrrecs d'Interior i després, quan s'han trencat les negociacions, s'han traslladat a la Diagonal

Acn
1 min
La protesta dels agents dels Mossos davant de la comissaria de les Corts, seu de la direcció general de Policia / ACN

BarcelonaUns 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra, segons els sindicats, han tallat aquest divendres a la tarda la travessera de les Corts i, després, la Diagonal, a l'altura del carrer Numància, en protesta contra les retallades. La primera protesta ha estat cap a dos quarts de cinc de la tarda, a la travessera de les Corts, mentre els representants sindicals estaven reunits amb el secretari general d'Interior, Xavier Gibert, i el director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat.

La protesta era festiva però molt sorollosa, i estava presidida pel lema "Mossos en lluita". Els representats sindicals de la policia catalana han fet una crida als agents que aquest divendres a la tarda estaven fora de servei a concentrar-se davant la direcció general de la Policia.

El conseller d'Interior, Felip Puig, havia deixat clar hores abans que les retallades salarials no eren negociables perquè els ajustos "són iguals per a tots els funcionaris".

En aquest sentit, Puig ha assegurat que l'únic aspecte que poden negociar amb els sindicats són temes d'estructura i organitzatius. Abans de la reunió, el portaveu del sindicat SME-CCOO, Antoni Castejón, ha respost que si els salaris "no són negociables, no hi ha res a negociar".

Per la seva banda, el portaveu del sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, ha subratllat que no volen negociar només les retribucions, sinó també la qualitat del servei. En aquest sentit, ha demanat als ciutadans que siguin comprensius perquè "si es perd qualitat també els afectarà a ells".

Cap a mitja tarda, la reunió s'ha acabat i s'han considerat trencades les negociacions, ja que el departament ha repetit que no es podien negociar les retallades en les retribucions, concretament en els complements. I després d'aquesta ruptura, han tallat la Diagonal.

stats