Dotze detinguts a Barcelona per defraudar deu milions a la Seguretat Social

Els acusats comptaven amb un entramat de 51 empreses que es declaraven insolvents de forma irregular, transferint-se l'activitat entre elles, per evitar pagar els deutes amb la Seguretat Social

La Policia Nacional ha desmantellat aquest dimecres un entramat de 51 empreses acusades de defraudar deu milions d'euros a la Seguretat Social. Durant l'operació, els agents han detingut 12 persones a Barcelona, Vic i Manresa, segons Efe, i se n'estan investigant 20 més, que són els administradors de les societats, testaferros i altres col·laboradors de les companyies.

Fonts properes a la investigació els imputen fins a 33 delictes contra la seguretat social, tres d'insolvència punible i dos d'alçament de béns. Els detinguts havien creat una xarxa que descapitalitzava empreses deutores i traslladava els elements de producció a noves companyies a través de testaferros i altres societats.

Els responsables de les companyies provocaven la seva insolvència de forma intencionada i irregular, a través de la creació reiterada de mercantils a les quals transferien tota l'activitat i el patrimoni. Quan la nova empresa acumulava deutes amb la Seguretat Social, en creaven una de nova per tornar a moure-hi els seus actius i declarar la principal insolvent. A més, aquestes companyies contractaven mà d'obra de forma irregular entre elles i signaven contractes ficticis.