Societat 21/02/2012

Dotze dels vint-i-cinc detinguts ahir a València segueixen a la comissaria

Fonts policials informen que els sis menors que van ser detinguts juntament amb la resta d'estudiants estan en llibertat des d'ahir dilluns

Efe
2 min

ValènciaDotze persones de les vint-i-cinc que van ser detingudes ahir dilluns durant els incidents produïts entre estudiants i policies durant la quarta jornada de protestes estudiantils a València han passat la nit a comissaria i continuen a les dependències policials.

Tot i això, fonts policials informen que els sis menors que van ser detinguts amb la resta d'estudiants estan en llibertat des d'ahir dilluns. En un principi es creia que només hi havia cinc menors detinguts, però en l'última actualització de les dades de la policia n'eren sis, segons informa l'agència Efe.

Dels dinou restants, set també han estat posats en llibertat mentre que dotze han quedat detinguts i han passat la nit a la comissaria.

Està previst que els detinguts passin a les dependències policials "el temps mínim imprescindible" per prendre'ls declaració i fer les diligències oportunes, abans de passar a disposició judicial.

Representants del sindicat d'estudiants es troben a les portes de l'IES Lluís Vives de València per convocar els alumnes a una "jornada de lluita" el proper dijous, dia 23, amb una concentració davant la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

Organitzant noves protestes

L'objectiu de la protesta, com ha explicat un membre del sindicat, Carlos Naranjo, és exigir la dimissió de la delegada del Govern, Paula Sánchez de León, i del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, com a "responsables de la brutal repressió policial" d'aquests dies contra els estudiants.

Naranjo ha informat també que quan els alumnes han sortit del centre s'ha convocat una assemblea de professors, pares i alumnes per analitzar la situació, just abans de la concentració de protesta contra les retallades i l'actuació policial, convocada a les portes del institut a les 15.30 hores.

A més, el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (STEPV) ha convocat igualment una reunió, aquest matí de dimarts, a la qual està previst que acudeixin també els estudiants.

stats