Meteorologia
Societat 08/10/2011

Dracònides amb jersei però sense telescopi

Aquest vespre podrem gaudir d'una pluja d'estels poc coneguda però que enguany serà especialment activa

Marc Candela
2 min

BarcelonaLa d'aquest dissabte ha estat la matinada més freda del que portem de tardor. No hem tingut registres excepcionals però avui a primera hora els termòmetres s'han situat entre els 5 i els 10 graus a l'interior i no han passat dels 15 a primera línia de la costa.

I l'ambient tardorenc ens acompanyarà durant tot el dia. Tot i que només circularan quatre bandes de núvols prims i, en conjunt, gaudirem d'un dissabte de cel clar, al migdia ben pocs termòmetres passaran dels 22 o 23 graus.

A més, el vent de nord, que aquesta matinada ens ha deixat ratxes de fins a 100 km/h a Portbou, 82 a la Sénia o 81 a Verges, continuarà bufant amb intensitat durant bona part del dia i encara farà més evident la sensació de fred a l'Empordà, les terres de l'Ebre i les cotes altes del Pirineu.

L'absència de núvols i l'excel·lent visibilitat que ens deixarà aquesta entrada de vent de nord serà especialment agraïda per tots els que aquesta nit vulguin gaudir d'una pluja d'estels poc coneguda -les Dracònides- i que enguany sembla que podria ser especialment moguda. A més, el pic màxim d'activitat es donarà relativament d'hora, entre la posta de sol i la mitjanit, i és un espectacle que podrem gaudir a ull nuu.

Els únics inconvenients seran el fred -res que no es pugui solucionar amb una bona jaqueta- i la lluna, que aquesta nit serà ja gairebé plena. En tot cas, la pluja d'estels serà en direcció nord i la lluna, al vespre, estarà situada cap al sud.

Per demà esperem ben pocs canvis i el diumenge el passarem amb cel bàsicament serè, amb una matinada tant o més freda que la d'avui i amb tramuntana moderada a l'Empordà i al Rosselló. Això sí, a mig matí el mestral desapareixerà de les terres de l'Ebre i al migdia ja notarem un parell de graus més que avui.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats