Rigau: "No acceptem una llei amb una prova determinada pel ministeri"

La consellera demana gestionar les proves d'avaluació en acabar primària, ESO i batxillerat. Wert diu que tindrien una part "uniforme" i una altra de "variable" que podrien decidir les autonomies

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat aquest dimecres molt crítica amb la possibilitat que les proves d'avaluació en acabar primària, ESO i batxillerat siguin dissenyades i gestionades pel ministeri d'Educació. "No acceptem una llei amb una prova determinada pel ministeri", ha dit Rigau després de les quatre hores de reunió entre el ministre José Ignacio Wert i les comunitats autònomes.

La consellera s'ha mostrat a favor de les proves, però ha demanat que la Generalitat pugui dissenyar-les, determinar-ne el contingut i aplicar-les. "Vetllarem per les nostres competències aferrissadament", ha afegit.

Rigau ha assegurat que si el disseny i la gestió de les avaluacions recau en el ministeri Catalunya s'hi oposarà. Tot i així, ha dit que queda la "porta oberta" per a possibles canvis.

Per la seva banda, el ministre s'ha mostrat dialogant i ha dit que les proves tindrien una part "uniforme" i una altra de "variable" que podrien decidir les autonomies.