Wert obliga les comunitats a concertar un crèdit per finançar part de la Lomce

Rigau lamenta la "improvisació" i el funcionament "centralista" del ministeri d'Educació

"Veníem a buscar recursos i no un crèdit". Amb aquest frase ha resumit la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el malestar per la forma en què el ministeri d'Educació pretén finançar la posada en marxa de la Lomce. La proposta de José Ignacio Wert és que els diners procedents de fons europeus –uns 600 milions, la part més important– siguin en forma de crèdit. És a dir, una via que pot acabar generant dèficit a les autonomies.

Per Rigau, aquesta mesura és una mostra més de la "improvisació" de Madrid i d'una forma de governar "centralista", que actua de forma unilateral sense tenir en compte la situació de les finances autonòmiques. Altres consellers han explicat que això obligarà a firmar un conveni entre cada govern territorial i l'Estat per poder disposar d'aquests diners, que es faran servir per a la primera fase d'aplicació de la llei.

A més, la consellera catalana ha recordat que la Lomce farà "consolidar una despesa" sense tenir clar el model de finançament futur (el ministre Cristóbal Montoro ha optat per ajornar-ne la revisió). Per tot plegat, a la reunió de la sectorial que s'ha fet a Madrid, Catalunya no ha donat el vistiplau a la proposta, entre altres coses, perquè ho ha de consultar amb el conseller d'Economia.

Més continguts de