Societat 16/09/2013

Wert insisteix que dialogarà amb la Generalitat "sempre" que respecti que el castellà també sigui vehicular

El ministre evita valorar amb profunditat la vaga a les Balears, però admet que no li agrada

Joan Faus
1 min

Madrid"De moment no s'ha avançat gens". Amb aquesta sinceritat ha admès aquest dilluns el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, l'escàs èxit de les converses amb CiU durant la tramitació parlamentaria de la Lomce.

En la roda de premsa de presentació del curs escolar, Wert ha explicat que la setmana passada es va tancar el termini per presentar esmenes al Congrés de Diputats i s'ha limitat a afirmar que a partir d'ara serà el diàleg del PP amb els grups parlamentaris catalans el que "determinarà si existeix la possibilitat de modificacions" de la polèmica llei, que vol igualar el català i el castellà com a llengües vehiculars a Catalunya.

"Mai ha faltat voluntat de diàleg amb l'administració catalana ni cap altra. Aquest diàleg està paralitzat no per voluntat d'aquest ministeri, sinó per l'oposició frontal que des de la Generalitat s'ha fet a alguns aspectes de la Lomce", ha afegit el ministre. En aquest sentit, ha tornat a insistir que la disposició de diàleg amb la Generalitat "no s'ha alterat", però, això sí, amb una clara línia vermella: "Sempre" que el castellà pugui ser vehicular a les aules catalanes, cosa que és del tot inacceptable pel Govern.

D'altra banda, preguntat per la vaga educativa que avui comença a les Balears, el ministre s'ha limitat a afirmar que no pot fer cap "valoració" perquè la vaga "té a veure amb la situació" de les Illes i el seu model lingüístic, que, ha recordat, és competència autonòmica. Tot i així, ha reconegut de forma genèrica: "Ens agradaria que no es produïssin vagues".

stats