Societat 27/11/2011

Fred només a primera hora

La matinada ha estat la més freda del que portem de tardor però el migdia tornarà a ser força suau

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que les temperatures no s'acaben de normalitzar del tot, sí que és cert que les matinades són cada cop més fredes i aquest diumenge les glaçades ja no només han sovintejat a les valls pirinenques: en punts d'Osona, el Bages, l'Anoia o l'Urgell el termòmetre també s'ha situat lleugerament per sota els 0 graus.

En tot cas, a mesura que avanci el matí els termòmetres s'aniran recuperant i a primera hora de la tarda tot el país es mourà entre els 14 i 18 graus. Fins i tot al Pla de Lleida, on la boira serà intensa però no tant persistent com els últims dies i permetrà que havent dinat també es vegi el sol al Segrià, les Garrigues o el Pla d'Urgell.

De fet, el diumenge també s'ha aixecat amb bancs de boira a la vall de l'Ebre i a les fondalades de la Catalunya central però aquí es desfaran aviat, entre mig matí i migdia. Independentment també apareixeran alguns intervals de núvols a la façana litoral -especialment cap a la costa Central i costa Brava- però, en conjunt, el dia tindrà moltes hores de cel clar a Catalunya.

El diumenge serà una mica més variable al sud del País Valencià i a les Illes però els ruixats seran del tot esporàdics i no serà fins demà dilluns que el paraigua es farà imprescindible a les Balears.

Aquest temps insegur, però, no arribarà al Principat i les últimes actualitzacions dels models no deixen entreveure cap canvi significatiu abans de set o vuit dies. Per tant, és probable que arribem al primer cap de setmana de desembre -i inici d'un llarg pont per alguns- amb pocs núvols i temperatures més suaus del compte durant les hores centrals del dia.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre muncipi a www.ara.cat/meteo.

stats