Societat 10/12/2011

Cap de setmana sense pluja ni neu

Els migdies, però, seran una mica més freds i només prop de la costa s'arribarà als 15 graus

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el cap de setmana amb el cel enterbolit a la majoria de comarques. De fet, els núvols prims continuran fent la guitza durant tot el dia -especialment a la costa i al Prelitoral- i ens haurem d'esperar a diumenge per tal que el sol guanyi una mica més de protagonisme.

En tot cas, a Catalunya es tractarà de sempre de nuvolositat inofensiva i durant el tram final d'aquest llarg pont tampoc s'haurà d'obrir el paraigua enlloc. L'excepció, cap al sud del País Valencia i a les Illes, on els núvols seran avui ja especialment abundants i on demà fins i tot s'escaparan quatre gotes -a les comarques alacantines- o algun xàfec curt -a Mallorca o Menorca.

Independentment, les boires continuaran sent intenses i persistents a l'interior del país. El dissabte s'ha aixecat amb visibilitat reduïda al pla de Bages o la conca d'Òdena però on avui costarà més de veure el sol serà cap al pla de Lleida o la Plana de Vic. Aquí l'ambient es mantindrà de rigorós hivern durant tot el dia i el mercuri dificilment arribarà als 8 o 9 graus -ahir, per exemple, no es va passar dels 5ºC a Vic o dels 7 a la capital del Segrià.

A la resta del país l'ambient serà força més suau durant les hores centrals del dia però els termòmetres quedaran una mica més frenats que les últimes jornades i només a primera línia de mar es superaran els 15 graus. Demà diumenge encara es farà una mica més evident aquesta normalització de les temperatures i la majoria de màximes es mouran entre els 11 i 15.

La setmana vinent l'encetarem amb ambient d'hivern però el fred no es consolidarà i, ara mateix, tot apunta que a sis o set dies vista tornariem a gaudir d'uns migdies amb més de 20 graus a la façana litoral. Els mapes a mig termini tampoc insinuen cap front ni borrasca activa a les nostres contrades abans de finals de la setmana vinent.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats