Societat 31/12/2011

Acomiadarem l'any amb poc fred

El mestral afluixarà amb el pas de les hores, però encara es deixarà sentir fins al vespre a les comarques del sud

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat l'últim dia de l'any amb poc fred. De fet, la presència d'alguns intervals de núvols ha fet que aquesta matinada no hagi glaçat pràcticament enlloc. I les temperatures més suaus del que seria habitual per l'època ens acompanyaran també durant la resta de la jornada: a primera hora de la tarda molts termòmetres es mouran entre uns agradables 13 i 17 graus, i la nit de Cap d'Any tampoc serà especialment freda.

Tot i això, el mestral continuarà fent la guitza a les comarques del sud i la sensació de fred serà una mica més evident. I tot i que el vent anirà afluixant a mesura que avanci el dia –de matinada les ratxes més fortes han superat els 100 km/h a l'Albiol i a l'Hospitalet de l'Infant– al vespre encara es deixarà sentir a les terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona i no desapareixerà definitivament fins demà diumenge.

Pel que fa a l'estat del cel, el dissabte també el passarem amb moltes hores de sol. Fins a mig matí o migdia els núvols encara faran la guitza a les comarques de Girona i Barcelona, però de mica en mica les clarianes aniran guanyant terreny i a la tarda ja gaudirem d'un cel del tot clar arreu del país.

Fins i tot els plugims, febles i dispersos, que a primera hora descarregaven en alguns àmbits del Pirineu també aniran ràpidament a menys, i a partir de migdia ja només s'escaparan quatre gotes al vessant nord. La cota de neu se situarà sempre per sobre dels 2.000 metres.

En tot cas, la nit de Cap d'Any la passarem ja sense núvols enlloc i, insistim, amb un fred totalment suportable. I el 2012 el rebrem amb un dia esplèndid, amb un cel absolutament ras, pràcticament sense vent a les comarques del sud i amb un migdia fins i tot més suau que el d'avui.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats