Societat 12/05/2012

Dissabte amb calor d'estiu i xàfecs de primavera

Aquesta matinada ha estat la més càlida del que portem d'any i avui les màximes no tindran res a envejar a les d'ahir

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl cap de setmana l'hem encetat ja amb temperatures d'estiu. De fet, aquesta matinada ha estat la més suau d'enguany i, per exemple, el termòmetre no ha baixat dels 19 graus a Vallirana i al centre de Barcelona o dels 20 a Badalona i al Santuari de Queralt.

L'ambient càlid es mantindrà durant tota la jornada i avui les màximes tornaran a arribar als 30 graus a les comarques del Prelitoral i a superar-los amb facilitat a la Catalunya central i al pla de Lleida. A la façana litoral la sensació d'estiu no serà tan clara i en alguns trams de costa el mercuri no passarà dels 22 o 23 graus.

Tot plegat amb un temps una mica més insegur i variable que els últims dies. El matí encara el passarem arreu amb molt més sol que no pas núvols per a la tarda les nuvolades creixeran amb força en punts de muntanya i les tempestes i els xàfecs sobtats regaran les comarques del terç nord del país. De fet, al Ripollès, a Osona, a la Garrotxa, al Pla de l'Estany o al Gironès tampoc seria estrany una bona calamarsada.

Cap a Ponent i el sud, en canvi, la tarda serà tranquil.la i no serà fins al vespre que també hi podrà arribar algun ruixat dispers.

Demà a la tarda el paraigua s'haurà de tornar a obrir a estones cap a la Catalunya central però, en conjunt, el diumenge també el passarem amb moltes estones de sol. L'entrada de tramuntana, que es deixarà sentir amb cops moderats a l'Empordà, ajudarà a refrescar l'ambient i farà que a la meitat nord del país es notin entre 3 i 5 graus menys que avui.

Per últim, recordar que, tot i que les temperatures de l'aire són d'estiu, l'aigua del mar encara és freda i que a la façana litoral catalana ronda entre els 15 i els 17 graus. El sol, en canvi, ja crema de valent i aquest cap de setmana els rajos solars ens arriben amb la mateixa verticalitat que a principis d'agost: protegiu-vos amb samarretes, gorres i cremes solars si heu de passar una bona estona a la platja o a l'aire lliure.

Trobareu més informació i les previsions actualitzades per als propers sis dies a www.ara.cat/meteo.

stats