Societat 08/09/2012

Cap de setmana amb més sol que núvols i una calor gens exagerada

Tot i que les matinades tornen a ser una mica xafogoses prop de mar, els propers dies només es superaran els 31 o 32 graus cap a Ponent i la vall de l'Ebre

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el cap de setmana amb una matinada encara fresca al Pirineu i a la Catalunya central -amb mínimes sovint entre els 10 i els 15 graus- però ja força més xafogosa a la costa Central i a la costa Daurada. En tot cas, el dissabte vindrà marcat per una calor moderada, amb màximes que es mouran gairebé arreu entre uns suportables 28 i 32 graus.

Tot plegat en una jornada tranquil.la i bàsicament assolellada. Els núvols prims enteranyinaran el cel a estones però seran poc espessos i només faran una mica la guitza a l'hora de fer platja. Independentment, a la tarda creixeran nuvolades en punts de muntanya i fins i tot s'escaparà algun xàfec curt al Pirineu o a l'interior del País Valencià.

Demà diumenge tampoc esperem grans complicacions però els núvols guanyaran una mica més de protagonisme i els ruixats de tarda s'escaparan de l'àmbit pirinenc i també podran afectar el nord de la Catalunya central o l'entorn dels Ports. De totes maneres, aquesta lleugera inestabilització del temps no tindrà continuïtat i la resta d'aquest llarg pont continuarem gaudint de moltes hores de cel clar. Els últims mapes, per exemple, confirmen que la Diada serà una jornada en conjunt assolellada i amb xàfecs de tarda restringits a l'extrem nord del país.

Les temperatures tampoc variaran gaire els propers dies. De fet, ens haurem d'esperar a mitjans de la setmana vinent per gaudir de nits més suportables a la façana litoral i de migdies un pèl menys estiuencs a les comarques interiors. En tot cas, res ens fa pensar que la tardor vulgui arribar sobtadament abans de deu o dotze dies.

Sí que és destacable, en canvi, el descens de la temperatura de l'aigua del mar a la costa Brava. Si fa uns quinze dies us anunciàvem que a l'Estartit s'havia assolit el registre més alt dels últims 40 anys -26,1ºC-, avui us hem d'avisar que amb prou feines supera els 21. A la resta de la façana litoral, en canvi, l'aigua ronda els 25 o 26 graus, un valor habitual a aquestes alçades d'any.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats