LA MÉTEO
Societat 30/03/2013

Dissabte insegur, diumenge assolellat i dilluns passat per aigua

El dissabte el passarem amb vent moderat i moltes hores de cel clar a Ponent i al sud però amb més núvols i alguns xàfecs sobtats al Pirineu i a les comarques de Girona i Barcelona. L'ambient, en tot cas, es mantindrà suau arreu

Marc Candela
2 min
Aquest dissabte tampoc farem net / JORDI RODOREDA

BarcelonaAvui tampoc farem net. Hem encetat el dissabte amb el cel mig tapat a molts indrets i fins i tot amb algunes gotes a l'entorn dels Ports. En tot cas, serà entre mig matí i mitja tarda que els xàfecs sobtats –i localment acompanyats d'alguns grans de calamarsa– podran descarregar a les comarques del terç nord del país i, especialment, en punts d'Osona, la Selva, el Gironès, el Baix Empordà o el Pla de l'Estany.

Mentrestant, la jornada serà força assolellada però ventosa a la resta de Catalunya: de matinada el mestral ja ha superat els 100 km/h a les Terres de l'Ebre i durant bona part del dia deixarà ratxes de 50 o 60 km/h a Ponent, al sud, a la Catalunya central i a l'entorn de Barcelona. Tot plegat sense fred a primera hora -només al Pirineu s'ha baixat dels 10 graus- i amb molts termòmetres entre uns agradables 17 i 22ºC a l'hora de dinar.

El diumenge serà la jornada de més bon aprofitar d'aquest tram final de la Setmana Santa, amb moltes hores de cel clar, pràcticament sense vent i amb un ambient clarament primaveral. De fet, no serà fins ben entrada la tarda que els núvols començaran a guanyar terreny per les comarques del sud. El Dilluns de Pasqua, en canvi, serà un dia de paraigua, amb poques ullades de sol i amb ruixats més o menys generalitzats i que a la meitat oriental del país podran descarregar amb certa intensitat. Aquesta tongada de pluges escombrarà el País Valencià durant la tarda i vespre de diumenge i les Illes de cara a la nit i matinada de dilluns.

Recordeu també que aquesta nit adoptarem l'horari d'estiu i que, per tant, caldrà avançar una hora els rellotges abans d'anar a dormir.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi. Podeu compartir dades i fotografies a través de la Méteo Social.

stats