Societat 27/05/2012

La primavera no es dóna per vençuda

El matí de diumenge el passarem amb un bon sol però a la tarda s'escaparan xàfecs curts a moltes comarques del terç nord del país. Aquesta dinàmica es mantindrà durant els propers cinc o sis dies

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui repetirem la jugada. A excepció d'alguns bancs de núvols baixos, poc persistents, que faran una mica la guitza al sud de l'Ebre, en conjunt el matí de diumenge el passarem amb un bon sol.

De totes maneres, avui tampoc farem net i a partir de migdia creixeran nuvolades en punts de muntanya del terç nord de Catalunya i a la tarda s'escaparan tempestes i xàfecs sobtats al Pirineu i en comarques com ara Osona, el Pla de l'Estany o el Gironès. En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per pluges intenses, de més de 20 litres en 30 minuts.

A la resta del país, en canvi, amb prou feines apareixeran núvols i la segona meitat del diumenge també serà de molt bon aprofitar. Tot plegat amb temperatures semblants a les d'ahir, amb ambient càlid però lluny de la calorada de dies enrere. De fet, avui la majoria de màximes es mouran entre els 24 i els 28 graus.

I per demà dilluns, festiu per molts, es mantindrà la dinàmica de les últimes jornades, amb un matí amb molt més sol que no pas núvols però, això sí, una tarda força més moguda que les anteriors: pels volts de migdia ja descarregaran els primers ruixats i havent dinat només s'estalviaran d'obrir el paraigua les comarques del terç sud del país.

I tot i que les tardes seran insegures durant tota la setmana vinent, res fa pensar en uns xàfecs tan extensos com els d'aquest dilluns. De fet, dimarts i dijous amb prou feines s'arribarien a escapar algunes gotes al Pirineu o al nord de la Catalunya central.

A www.ara.cat/meteo podreu consultar la previsió, permanentment actualitzada, de qualsevol municipi dels Països Catalans per avui i els propers cinc dies.

stats