Societat 19/05/2012

Aquest cap de setmana recuperarem el paraigua i la jaqueta

Aquesta tarda els xàfecs i les tempestes es concentraran a les comarques interiors però de nit i matinada la pluja arribarà també arran de mar

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest cap de setmana no tindrà res a veure amb l'anterior i l'estiu no es deixarà intuïr per enlloc. Seran dos dies variables, primaverals, amb una mica de tot. El dissabte, per exemple, l'hem encetat amb un bon sol a les comarques interiors però amb cel tapat prop de la costa, des de l'Horta nord de València i fins al Rosselló.

A partir de migdia el sol anirà traient el cap a la façana litoral i, en canvi, les nuvolades començaran a tapar el cel en punts de muntanya. A la tarda, els xàfecs, tempestes i calamarsades afectaran el Pirineu, el Prepirineu i les comarques de Ponent -també arribaran a l'entorn dels Ports- i cap al tard també descarregaran en punts de la Catalunya central. En aquest sentit, hi ha un avís del Sevei Meteorològic de Catalunya per pluges intenses a l'interior del país.

Prop de mar, en canvi, el paraigua no s'haurà d'obrir fins ben entrada la nit. Això sí, les pluges es mantindran durant la matinada i bona part del matí de diumenge i faran que aquí la segona meitat del cap de setmana sigui de més mal aprofitar. De fet, demà els ruixats podran arribar a qualsevol indret del país. Tot i això, cap al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el sud del Pla de Lleida les estones de paraigua seran més escasses.

Temps insegur que vindrà acompanyat de més fresca que avui, amb poques màximes per sobre els 21 o 22 graus i amb una cota de neu que baixarà fins als 1.800 metres.

L'ambient rúfol i les temperatures primaverals ens acompanyaran també durant el primer tram de la setmana vinent. A partir de dimecres, però, tot apunta que el cel clar i la calor d'estiu tornarien a marcar l'actualitat meteorològica.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per avui i els pròxims cinc dies per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats