Societat 21/07/2012

Es repeteix la jugada: arriba el cap de setmana i marxen el sol i la calor

Avui els núvols faran força la guitza però els ruixats seran curts i esporàdics i només afectaran les comarques interiors de Girona i Barcelona

Marc Candela
2 min

BarcelonaUna vegada més, l'arribada del cap de setmana coincideix amb un nou canvi de temps. Aquest dissabte el termòmetre recularà entre 2 i 4 graus i els núvols, poc o molt, acabaran fent la guitza a la majoria de comarques.

De fet, el dia l'hem encetat amb cel tapat a la costa Daurada, a la Catalunya central i al Pirineu oriental. Tot i això, les clarianes aniran guanyant terreny a mesura que avanci el matí i pels volts de migdia el sol s'imposarà a molts indrets.

A la tarda, però, creixeran nuvolades en punts de muntanya i el cel es tornarà a ennuvolar al Pirineu i a les comarques interiors de Girona i Barcelona i fins i tot s'escaparan alguns xàfecs curts i dispersos cap al Berguedà, el Ripollès, Osona o la Garrotxa. Al País Valencià també podrà descarregar algun ruixat o tempesta de cinc minuts cap als Serrans, la Plana d'Utiel o la Vall de Cofrents.

La tramuntana, per la seva banda, es deixarà sentir amb cops moderats -d'entre 40 i 60 km/h- a l'Empordà fins al migdia i de nou havent sopat.

El descens tèrmic que anunciem per avui, però, no es farà evident fins al migdia. Aquesta matinada només ha estat fresca al Pirineu -moltes mínimes s'han situat per sota els 10 graus- i encara força xafogosa prop de mar. A la tarda, en canvi, costarà trobar màximes per sobre els 30 graus fora del pla de Lleida i la vall de l'Ebre. I serà de cara a la nit i matinada que aquesta refrescada es farà més clara, recuperant un jerseiet o una jaqueta prima a moltes comarques interiors.

En tot cas, aquest ambient més respirable no s'allargarà gaires dies. Demà les temperatures diürnes ja repuntaran una miqueta i de cara a mitjans de la setmana vinent la calor tornarà a ser de ple estiu. Pel que fa a l'estat del cel, demà diumenge el sol guanyarà protagonisme a les comarques interiors però els núvols encara faran força la guitza -especialment al matí- al tram central del litoral.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi.

stats