Societat 21/04/2012

Cap de setmana encara insegur i variable però clàssic sense pluja

Aquesta tarda s'escaparan xàfecs al terç nord del país i a l'entorn dels Ports i diumenge al matí els núvols faran la guitza a força comarques

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que hem encetat el dissabte amb alguns intervals de núvols prop de la costa, les clarianes aviat guanyaran terreny i el matí l'acabarem de passar amb un bon sol a la majoria de comarques. A la tarda, en canvi, es mantindrà el temps insegur i variable dels últims dies i els xàfecs de poca estona descarregaran amb força –i localment fins i tot amb alguns grans de calamarsa– al Pirineu, al Prepirineu i a l'entorn dels Ports.

Cap al tard també s'escaparan alguns ruixadets al nord del pla de Lleida o a les comarques gironines, però, en canvi, avui no arribarà a ploure a la costa central. Per tant, el clàssic del Camp Nou es podrà viure sense haver de patir pel temps.

Tot plegat amb temperatures una mica més suaus que els últims dies. La matinada ja només ha estat freda al Pirineu –fins i tot amb algunes glaçades febles a les valls i a les cotes més altes– i a primera hora de la tarda la majoria de termòmetres es mouran entre uns agradables 17 i 22 graus.

Demà diumenge continuarem parlant d'un cel variable: matí més ennuvolat que el d'avui, sobretot a les comarques de Girona i Barcelona, i tarda amb grans clarianes però encara amb algun ruixadet aïllat al Pirineu o a la Catalunya Central.

Ara mateix sembla que per Sant Jordi tampoc acabarem de fer net del tot, i que havent dinat s'escaparan alguns xàfecs a l'extrem nord del país. En tot cas, el paraigua només s'haurà d'obrir en l'àmbit pirinenc, i a la resta de Catalunya –també al País Valencià i a les Balears–, el dilluns el passarem amb molt més sol que no pas núvols i ambient realment suau durant les hores centrals del dia.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats