Societat 04/08/2012

Cap de setmana mogut a Ponent i al Pirineu

Aquest cap de setmana el passarem amb moltes hores de cel clar i calor d'estiu però també amb xàfecs de tarda que, especialment diumenge, podran descarregar amb força a l'oest i al nord

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest primer cap de setmana d'agost tindrà una mica de tot. Descarregaran tempestes i fins i tot alguna pedregada però sobretot gaudirem de moltes hores de sol i calor de ple estiu.

De fet, el dissabte l'hem encetat amb cel serè a pràcticament tot Catalunya i no serà fins al migdia que començaran a créixer nuvolades en punts de muntanya del terç nord del país. A partir de mitja tarda s'escaparan alguns xàfecs curts al Pirineu i, ja cap al tard, també a l'entorn dels Ports. En conjunt, però, la segona meitat del dissabte també es passarà amb molt més sol que no pas núvols a la majoria de comarques.

Tot plegat acompanyat d'una calor acusada però no excepcional, amb màximes que no superaran els 33 o 34 graus als sectors més càlids del país. A les Illes també gaudiran d'un dissabte assolellat i serà a la meitat sud del País Valencià on avui els bancs de núvols baixos faran més la guitza.

Demà diumenge continuarem parlant de cel clar i calor d'estiu a la meitat oriental del país però d'una jornada força més moguda a Ponent i al Pirineu, amb tempestes i xàfecs sobtats que podran descarregar ja havent dinat i fins a última hora del dia. Sovint aniran acompanyats d'alguns grans de calamarsa i, puntualment, de pedra de fins a quatre o cinc centímetres de diàmetre.

Aquesta tongada de pluges refrescarà l'ambient a l'oest i al nord però a la resta de Catalunya ens haurem d'esperar a dilluns per gaudir d'aquests tres o quatre graus menys. En tot cas, el descens tèrmic serà transitori i les últimes actualitzacions dels mapes del temps confirmen que a mitjans de la setmana vinent ens arribarà una de les calorades més fortes d'aquest estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi per avui i per als propers cinc dies.

stats