Societat 14/07/2012

Dissabte amb força núvols, alguns ruixats i poca calor

Avui els núvols faran la guitza a força comarques i a partir de migdia fins i tot s'escaparan alguns xàfecs curts al terç nord del país. El diumenge serà de molt més bon aprofitar

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest matí el temps anirà per barris: cel completament tapat a les comarques barcelonines i a la Catalunya central, alguns ruixadets al sud del País Valencià i de les Illes i, en canvi, molt més sol que no pas núvols a la resta de comarques.

Però a mesura que avanci el dissabte aquest panorama anirà canviant. Les nuvolades aviat començaran a créixer al Pirineu i pels volts de migdia ja s'hi podrà escapar algun primer ruixat. I fins a mitja tarda aquests xàfecs dispersos i de curta durada també podran regar punts de la Catalunya central i de l'interior de les comarques gironines.

A la costa i al Prelitoral central, en canvi, les clarianes mica en mica aniran guanyant terreny i la segona meitat del dissabte tindrà moltes més estones de sol que la primera.

Tot plegat en una jornada en que els termòmetres continuaran a ratlla. La matinada només ha estat fresca al Pirineu -i especialment xafogosa a la façana litoral- però avui només passarem dels 30 graus al pla de Lleida i a la vall de l'Ebre. La tramuntana, per la seva banda, es deixarà sentir amb cops moderats a l'Empordà.

Demà diumenge el sol guanyarà protagonisme i ja no plourà enlloc. De fet, els núvols només faran la guitza fins a mig matí en alguns trams de costa i ja de cara a la tarda en punts de muntanya del terç nord de Catalunya i de l'interior del País Valencià.

La tramuntana no afluixarà -difícilment superarà els 50 o 60 km/h, però- i ajudarà a refrescar encara una mica més l'ambient. A tall d'exemple, la gent que vulgui fer una sortida a alta muntanya es trobarà temperatures sovint per sota els 5 graus.

En tot cas, aquesta treva durarà poc i a mitjans de la setmana vinent la calor tornarà a ser de ple estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per avui i per als propers cinc dies de tots els municipis dels Països Catalans.

stats