Societat 28/07/2012

Últim cap de setmana de juliol amb alguns ruixats i una mica menys de calor

El matí el passarem amb cel del tot clar i no serà fins havent dinat que creixeran nuvolades i que s'escaparan alguns xàfecs de poca estona al terç nord del país i a l'entorn dels Ports

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl dissabte l'hem encetat amb cel del tot clar a Catalunya i al País Valencià – i ben pocs núvols a les Illes- i amb una mica menys de xafogor que la passada matinada. De fet, aquest cap de setmana la calor afluixarà una miqueta i, tot i que l'ambient encara serà completament estiuenc, costarà trobar màximes per sobre els 34 o 35 graus a l'interior del país.

Pel que fa a l'estat del cel, l'últim cap de setmana del mes de juliol no trencarà la dinàmica dels altres i ens portarà un augment de la nuvolositat i fins i tot alguns xàfecs. En tot cas, també gaudirem de moltes estones de cel serè.

El matí de dissabte encara el passarem amb un bon sol arreu del país. Serà pels volts de migdia que començaran a créixer nuvolades en punts de muntanya i poc després ja s'escaparan els primers ruixats al Pirineu de Lleida. A mesura que avanci la tarda aquests xàfecs -sempre curts i dispersos- s'estendran a la resta de la serralada i fins i tot podran arribar al nord de la Catalunya central, a l'interior de les comarques gironines o l'entorn dels Ports. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emés un avís per pluja intensa.

A la façana litoral, en canvi, no hi arribarà a ploure i la segona meitat del dissabte també serà en conjunt assolellada. El vent, per la seva banda, només es deixarà sentir amb cops moderats a l'Empordà entre aquest vespre i demà a primera hora.

I diumenge tampoc farem net del tot però el paraigua ja pràcticament no s'haurà d'obrir enlloc i el dia l'acabarem passant arreu amb molt més sol que no pas núvols. El termòmetre recularà un o dos graus més però la refrescada només serà clara al Pirineu i tot apunta que la setmana vinent la tornarem a passar amb calor de ple estiu.

I tot i que aquesta lleugera moderació de les temperatures i el fet que descarreguin alguns xàfecs de tarda en punts de muntanya ens pot fer pensar que el risc d'incendis a Catalunya es reduïrà, l'última actualització del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural insisteix en que el risc continua sent alt o molt alt a bona part del país i que només al Pirineu i a primera línia de mar el perill d'incendi forestal és moderat.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats