Societat 29/07/2012

La calor avui serà suportable; a mitjans de setmana, no

Les nuvolades que creixeran aquesta tarda en punts de muntanya amb prou feines tindran conseqüències. La calor serà acusada però suportable i la majoria de màximes es mouran entre els 28 i els 34 graus

Marc Candela
1 min

BarcelonaAvui també gaudirem d'un diumenge de molt bon aprofitar. Aquest matí els núvols només faran una mica la guitza cap al Ripollès, la Garrotxa o l'Empordà -també al Rosselló i la façana litoral valenciana- i les nuvolades que creixeran havent dinat en punts de muntanya a tot estirar deixaran escapar algun xàfec curt i aïllat al Pirineu.

Tot plegat amb temperatures similars a les d'ahir. La matinada ha estat fresca al Pirineu -a alta muntanya i en algunes valls el termòmetre ha baixat fins als 10 graus- però força xafogosa prop de mar, especialment a la costa Central. I al migdia la calor serà acusada però suportable, amb moltes màximes entre els 28 i els 34 graus.

I els mapes a mig i llarg termini tampoc ens fan pensar en cap canvi de temps abans de set o vuit dies. La setmana que demà encetem la passarem amb cel bàsicament serè -demà al matí, però, els núvols baixos seran especialment compactes a la costa Daurada i a la costa dels Tarongers-, quatre nuvolades de tarda a muntanya i potser algun ruixadet esporàdic al nord.

La calor no ens donarà cap treva i, de fet, les temperatures encara repuntaran un parell o tres de graus més a mitjan setmana. Per tant, tot apunta que encetarem el mes d'agost amb més de 35 graus a l'interior del país i prop de 40 a Ponent i a l'Ebre. Al sud del País Valencià i a les Illes, la calorada que patiran entre dimarts i divendres serà de les més fortes d'aquest estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi per avui i per als propers cinc dies.

stats