La MÉTEO
Societat 31/03/2013

Diumenge, cara; dilluns, creu

Avui gaudirem de moltes hores de cel clar i al migdia els termòmetres sovint es mouran entre uns agradables 17 i 20 graus. Demà, en canvi, el sol serà car de veure i les pluges seran generals, continuades i localment abundants

Marc Candela
2 min
Avui gaudirem de moltes hores de cel clar / ENRIC NAVARRETE

BarcelonaHem encetat el Diumenge de Pasqua amb 4 o 5 graus menys que ahir a la majoria d'indrets i amb fins a 10ºC menys en punts d'Osona o la Selva. En tot cas, avui de fred només en farà a primera hora i el migdia tornarà a tenir un to clarament primaveral, amb molts termòmetres entre els 17 i els 20 graus. Un notable contrast tèrmic entre el dia i la nit que vindrà acompanyat de moltes hores de cel clar. Aquest matí amb prou feines aniran circulant algunes pinzellades de núvols prims i les nuvolades que creixeran a partir de migdia només deixaran escapar algun ruixat aïllat a cavall del Ripollès i la Garrotxa.

Al País Valencià, en canvi, avui es començarà a dibuixar el canvi de temps i el diumenge el passaran amb nuvolositat abundant i amb les primeres gotes cap al Vinalopó o el Baix Segura ja a partir de mitja tarda. Aquestes precipitacions, en conjunt febles, escombraran el País Valencià durant el vespre i nit i també deixaran escapar algunes gotes a Eivissa havent sopat. En tot cas, la jornada encara serà de molt bon aprofitar a les Illes.

I durant la nit i matinada de dilluns les pluges també arribaran a Catalunya. Seran extenses, continuades i localment abundants. A Ponent i al sud es recollirà poca aigua i el dilluns fins i tot el passaran amb algunes clarianes. Al Pirineu i a la meitat oriental del país, en canvi, no es veurà el sol en tota la jornada, els xàfecs descarregaran a estones amb molta força i al final del dia s'hauran recollit puntualment més de 50 litres per metre quadrat. La cota de neu baixarà fins als 1.400 metres i la nevada serà considerable en punts elevats del Ripollès, la Garrotxa o el Vallespir.

Demà el vent recuperarà protagonisme –especialment a l'Empordà, a Ponent i al sud– i farà que, tot i que l'ambient no sigui especialment fred, la jaqueta sigui imprescindible a la majoria de comarques.

La primera setmana del mes d'abril s'insinua variable i insegura però sense cap altra tongada de pluges tan generals ni abundants com la d'aquest dilluns. Les temperatures es mantindran més o menys estables fins dijous però, ara mateix, els mapes del temps apunten a un petit repunt de l'hivern de cara a divendres i el cap de setmana.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats