Societat 20/05/2012

Del paraigua i la jaqueta a les sandàlies i les ulleres de sol en poc més de 48 hores

Aquesta tarda reapareixeran els xàfecs i les tempestes a moltes comarques, sobretot de la meitat nord del país

Marc Candela
2 min

BarcelonaNit i matinada de paraigua. A les comarques del sud les quantitats acumulades han estat minses però durant les últimes hores hores ha plogut arreu i, en algunes indrets, amb força intensitat. Destaquem els 40 litres recollits a Roses, els 34 a Os de Balaguer, els 31 a Organyà, els 27 a Badalona i a Cabrils, els 22 a Sort i a Alfarràs o els 20 a Barcelona.

I tot i que el matí l'hem encetat encara amb pluja a les comarques de Girona i Barcelona, les precipitacions ràpidament s'han allunyat cap al mar i durant les hores centrals del dia -entre mig matí i primera hora de la tarda- gaudirem d'una treva amb ben poca aigua i força clarianes.

Havent dinat, però, reapareixeran els xàfecs i les tempestes al Pirineu i a mesura que avanci la tarda acabaran regant moltes comarques de la meitat nord del país -també de l'interior del País Valencià- i localment ho faran amb intensitat -acumulant 15 o 20 litres en poca estona- i fins i tot acompanyats d'alguns grans de calamarsa.

Tot plegat no afavorirà que els termòmetres s'enfilin gaire i només a Ponent i al sud -on passaran el diumenge amb grans clarianes- el mercuri rondarà els 21 o 22 graus.

I la setmana l'encetarem amb un dilluns rúfol, amb més núvols que clarianes i encara alguns ruixadets dispersos al Pirineu i a les comarques de Girona i Barcelona. Les temperatures es mantindran totalment a ratlla i el vent de mestral, que es deixarà sentir amb cops moderats a tota la meitat sud del país, encara farà més evident la refrescada.

En tot cas, a partir de dimarts -i sobretot de cara a la segona meitat de la setmana- tornariem a parlar de cel clar i de temperatures gairebé d'estiu. De la jaqueta i el paraigua a les ulleres de sol i les sandàlies en poc més de 48 hores.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per avui i els pròxims cinc dies per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats