Societat 26/08/2012

La calor i la xafogor s'agafen el dia lliure

Aquesta matinada ha estat la més fresca dels últims deu dies i al migdia la calor serà totalment suportable. Les temperatures, però, es tornaran a enfilar a partir de demà mateix

Marc Candela
2 min

BarcelonaLa calor ha afluixat clarament. Ahir es trencava la sèrie de 8 dies consecutius superant els 35 graus a Lleida i aquesta matinada hem posat fi a 10 nits sense baixar dels 20 graus a Tàrrega, 9 sense fer-ho a Falset i 7 dormint per sobre dels 25 al centre de Barcelona.

Avui diumenge la calor serà del tot suportable arreu del país, i la majoria de màximes es mouran entre els 28 i els 33 graus. Aquesta treva, però, té les hores comptades: la propera nit tornarem a dormir força bé, fins i tot a la façana litoral, però dilluns al migdia ja notarem un parell o tres de graus més que avui i tot apunta que les temperatures de ple estiu ens acompanyaran fins dijous.

Pel que fa a l'estat del cel, aquest diumenge l'hem encetat encara amb intervals de núvols a primera línia de mar −les tempestes d'aquesta matinada han deixat fins a 9 litres a Begues−, però amb un bon sol ja a l'interior del país. En tot cas, les clarianes també guanyaran terreny ràpidament a la costa −potser seran una mica més persistents entre el Garraf i la desembocadura de la Tordera− i a la tarda només creixeran algunes nuvolades cap al Montseny, les Guilleries i el Pirineu gironí.

La setmana l'encetarem amb un dilluns en conjunt més variable i fins i tot amb ruixats, febles i dispersos, cap a la costa Daurada i la costa dels Tarongers. De totes maneres, la setmana la passarem amb més sol que núvols i no serà fins dijous que una tongada de xàfecs intensos i força generalitzats posarà fi a una sequera que s'allarga ja unes quantes setmanes i ens obrirà la porta a una clara refrescada.

El vent de mestral, que aquesta matinada ha bufat amb cops de fins a 95 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, aviat desapareixerà, i la tramuntana, que també ha fregat els 100 km/h a Portbou, afluixarà clarament pels volts de migdia.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats