Societat 11/03/2012

Primavera per uns quants dies

Passarem el diumenge amb un bon sol i amb temperatures molt suaus al migdia. Tampoc s'intueixen canvis de cara als propers dies

Marc Candela
1 min

BarcelonaEl diumenge ja l'hem encetat amb menys fred però tot i això encara han sovintejat les glaçades febles a les valls pirinenques, a les fondalades de la Catalunya central i fins i tot en alguns punts del pla de Lleida o del pla de Girona.

En tot cas, ben aviat anirem deixant aquest fred enrere i a partir de mig matí ja es podrà sortir sense jaqueta prop de mar. I durant les hores centrals de la jornada l'ambient serà quasi primaveral, amb temperatures que repuntaran un parell de graus més que les d'ahir i que es mouran entre els 16 i els 20 arreu del país.

Tot plegat acompanyat de cel bàsicament serè, amb només alguns núvols trencats a Mallorca o al vessant nord del Pirineu i quatre pinzellades de núvols prims que arribaran per Ponent ja cap al tard. El vent, per la seva banda, afluixarà clarament -de matinada ha bufat amb ratxes d'entre 50 i 70 km/h a les cotes altes del Pirineu i a primera hora del matí ha deixat un cop de 111 km/h a Portbou- i durant la resta del dia només farà la guitza al nord del cap de Creus.

I les últimes actualitzacions dels models confirmen el que ja fa dies que insinuen: la setmana que demà encetem la passarem sense pluja, sense neu i pràcticament sense núvols. Les temperatures seran clarament primaverals -sovintejaran les màximes a l'entorn dels 20 graus- i la tramuntana desapareixerà definitivament dilluns al migdia.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada del vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats