Societat 18/12/2011

Un sol que no escalfa

Aquest diumenge també gaudirem de molt més sol que no pas núvols però el fred encara serà més evident que ahir

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquesta nit ha estat més freda que l'anterior i de matinada ha arribat a glaçar -en alguns casos per primera vegada aquesta tardor- a Sant Celoni, Girona, Caldes de Montbui, Salt o la Bisbal d'Empordà. De fet, només a la façana litoral les mínimes s'han situat avui per sobre els 5 graus.

Aquest ambient d'hivern ens acompanyarà durant la resta del dia i, tot i que aquest diumenge gaudirem de moltes hores de cel clar, a primera hora de la tarda pocs termòmetres superaran els 13 o 14 graus.

A més, el vent de nord continuarà bufant a les comarques tarragonines i a les cotes altes del Pirineu -amb cops de 50 o 60 km/h- però sobretot a l'Empordà, on les ratxes màximes a estones arribaran a superar els 80 km/h. El vent farà que als dos extrems del país el mercuri no quedi tan frenat però que la sensació sigui, igualment, de rigorós hivern.

Tot plegat, insistim, amb molt més sol que no pas núvols. Només al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà tapat i encara s'escaparan alguns flocs de forma ja més feble i intermitent. Res a veure amb la nevada persistent d'ahir que en alguns punts del Pallars Sobirà i la vall d'Aran va acumular gruixos de més de 15 centímetres.

I tot i que la setmana vinent l'encetarem amb la matinada més freda del que portem de tardor, els termòmetres es començaran a recuperar amb el pas dels dies i dijous encetarem oficialment l'hivern -exactament a dos quarts de set del matí- amb més de 20 graus al migdia en algunes comarques de la costa i el Prelitoral.

El vent de nord afluixarà però encara farà la guitza fins dimecres i tot apunta que la segona meitat de la setmana estarà marcada per un clar domini anticiclònic. En tot cas, no esperem pluges abans de Nadal i només al Pirineu s'aniran escapant flocs els propers tres dies.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats