Societat 11/12/2011

Més fred que ahir i menys que demà

La matinada més freda dels últims dies deixarà pas a un migdia amb pocs termòmetres per sobre els 14 o 15 graus

Marc Candela
2 min

BarcelonaHem encetat el diumenge amb fred. De fet, en algunes comarques aquesta matinada ha estat la més freda del que portem de tardor: a Puigcerdà i al Pont de Suert el termòmetre ha caigut fins als 5 graus sota zero, les glaçades febles també han sovintejat a les fondalades interiors i a molts trams de costa les mínimes s'han mogut entre els 5 i els 8 graus.

I tot i que els termòmetres s'aniran recuperant a mesura que avanci el dia – no ho faran a Ponent, on el diumenge tornarà a ser de rigorós hivern-, a primera hora de la tarda només s'arribarà als 15 graus a la façana litoral.

Tot plegat amb alguns intervals de núvols que faran la guitza especialment durant la primera meitat del dia però que no deixaran escapar ni una gota enlloc. Independentment, les boires deixaran uns matins grisos a les planes de la Catalunya central i, probablement, avui tampoc permetran que es vegi el sol al pla de Lleida.

La setmana vinent, però, l'encetarem amb alguns canvis. Aquesta nit es girarà mestral a l'Ebre i dilluns el vent es deixarà sentir a la majoria de comarques del terç sud del país. Però també es remourà una mica l'aire a Ponent i afavorirà que, a diferència dels últims dies, la boira sigui ben poc persistent al pla de Lleida i la plana d'Urgell.

Aquesta entrada de vent de nord també farà que les temperatures es mantinguin tan o més baixes que les d'avui i que s'escapin alguns flocs de neu al vessant nord del Pirineu a partir dels 1200 metres d'altura.

En tot cas, les últimes actualitzacions dels models confirmen que la setmana la passarem sense grans complicacions, amb més sol que núvols i només alguns plugims de cara a dimecres a la tarda al terç nord de Catalunya.

El mercuri per la seva banda, farà difícil escollir vestuari: dimarts i divendres les màximes rondaran els 20 graus a la costa i al Prelitoral però dilluns, dimecres i dijous -i probablement també el pròxim cap de setmana- costarà trobar termòmetres per sobre els 14 o 15.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats