Societat 19/11/2011

Reflexionant amb el paraigua a prop

Dissabte insegur prop de la costa però amb gran clarianes a les comarques interiors

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquesta matinada els xàfecs han estat intensos en punts de les Balears i del País Valencià -s'han acumulat fins a 55 litres a Eivissa i a hores d'ara ja en porten 42 a Benicarló- però el dissabte s'ha aixecat amb més sol que núvols a Catalunya.

De fet, el matí el passarem encara amb grans clarianes i només a l'extrem sud del país s'arribaran a escapar alguns ruixats dispersos. Amb el pas de les hores però, els núvols aniran guanyant terreny prop de la costa i a la tarda els xàfecs d'anar i venir podran aparèixer a qualsevol punt de la façana litoral i localment descarregar amb certes ganes.

Mentrestant, cap a l'interior continuaran gaudint de força estones de sol i només a les comarques gironines o al Prelitoral central s'arribarà a obrir el paraigua durant la segona meitat del dia.

Tot plegat acompanyat d'ambient més fred que els últims dies. Hem encetat el dissabte amb algunes glaçades febles a les valls pirinenques i amb termòmetres per sobre els 10 graus a primera línia de la costa. I avui la majoria de màximes es mouran entre els 14 i els 17 graus.

I tot i que durant la nit i matinada les precipitacions s'intensificaran a la meitat oriental de Catalunya, ara mateix tampoc sembla que el diumenge hagi de ser una jornada amb pluja abundant i continuada. Sí que és cert, però, que el dia de les eleccions el passarem amb ben poques estones de sol i amb ruixats intermitents a les comarques litorals.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats