Societat 18/03/2012

Diumenge tranquil; setmana mogudeta

Avui encara gaudirem de cel clar i de temperatures suaus però entre dilluns a la tarda i dijous la pluja regarà moltes comarques

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl diumenge també serà de molt bon aprofitar. Gaudirem de molt més sol que no pas núvols i només al Pirineu s'arribaran a escapar alguns xàfecs curts de tarda.

Tot plegat acompanyat de temperatures encara força suaus. De fet, la matinada ha estat poc freda -s'han escapat de les glaçades fins i tot les valls pirinenques- i a primera hora de la tarda molts termòmetres es mouran entre uns agradables 16 i 20 graus. En tot cas, sí que és cert que el mercuri quedarà una mica més frenat que els últims dies i que al vespre la jaqueta no ens farà cap nosa.

El vent de mestral, per la seva banda, ja ha deixat ratxes d'entre 40 i 50 km/h a les terres de l'Ebre i durant les hores centrals del dia també farà una mica la guitza al Pla de Lleida o en comarques com ara l'Anoia o el Penedès. De totes maneres, no serà fins al vespre i la nit que s'assoliran els cops més forts a les comarques del sud i que la tramuntana també apareixerà a l'Empordà i al Rosselló.

I la setmana vinent l'encetarem amb una mica més de moviment. Dilluns l'ambient ja serà força més fred i el vent de nord encara el farà més evident als dos extrems del país. El matí serà en conjunt assolellat però a la tarda els xàfecs ja regaran moltes comarques interiors -especialment de la Catalunya central- i cap al tard el paraigua també s'haurà d'obrir al Prelitoral central i en algunes comarques tarragonines.

I les últimes actualitzacions dels models confirmen que serà a mitjans de setmana que la llevantada afectarà bona part dels Països Catalans: dimarts plourà amb moltes ganes al País Valencià -també sumaran alguns litres a les terres de l'Ebre- i entre dimecres i dijous les precipitacions arribaran a Catalunya.

Però tot i que seran pluges intenses i continuades no sembla pas que hagin de ser generalitzades. Ara mateix tot apunta que a les comarques de Lleida i Tarragona els hi tocaria el rebre de valent però que a les de Girona i Barcelona els ruixats serien força més esporàdics.

En tot cas, els episodis de pluja acompanyats de vent de llevant són situacions de difícil pronòstic i caldrà seguir atentament les diferents actualitzacions dels models per acabar afinant més o menys correctament el desenllaç de tot plegat. De moment, podeu consultar la previsió del vostre municipi per als propers sis dies a www.ara.cat/meteo.

stats