Societat 24/12/2011

Nit de Nadal amb vent i una mica més de fred

Les boires de les comarques interiors s'acabaran desfent i a la tarda els núvols només faran la guitza a la costa Central

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquesta matinada el vent de nord ja ha superat els 80 km/h a l'Empordà, a les cotes altes del Pirineu i a moltes comarques tarragonines. De fet, el mestral continuarà fent la guitza a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona durant el que resta de dissabte, però serà la tramuntana la que bufarà amb més intensitat i arribarà a deixar ratxes de més de 120 km/h al nord del cap de Creus. En aquest sentit, hi ha un avís activat des d'ahir pel Servei Meteorològic de Catalunya.

I tot i que aquest matí les boires són més extenses que ahir –el dissabte s'ha aixecat amb mala visibilitat a la Catalunya Central i al pla de Lleida però també al Vallès o la Garrotxa–, la presència d'aquest vent de nord farà que no siguin tan persistents i que a la tarda també s'acabi veient el sol a les comarques interiors.

A la resta del país, la vigília de Nadal la passarem amb cel bàsicament serè i els núvols només faran la guitza a estones al vessant nord del Pirineu i a la costa Central. Al País Valencià el dissabte també serà assolellat, però a les Balears els núvols seran a estones abundants i fins i tot s'hi arribarà a escapar alguna gota.

Tot plegat acompanyat d'ambient una mica més de fred que els últims dies. A primera hora les glaçades han sigut febles i aïllades però al migdia notarem com les temperatures queden 2 o 3 graus més curtes que les dels últims dies. L'excepció, al pla de Lleida, on la presència del sol farà que a la tarda l'ambient sigui més suau que ahir.

Nit de Nadal, per tant, sense complicacions i amb un fred gens excepcional per l'època. Demà encara es farà una mica més evident el descens tèrmic però de cara a Sant Esteve tornaran els migdies més de tardor que d'hivern. Per Nadal el vent ja només es deixarà sentir a l'Empordà, i tot apunta que el sol i les boires seran els únics protagonistes dels propers cinc dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats