Societat 25/12/2011

Nadal assolellat però fred

Aquesta matinada ha glaçat a moltes comarques i al migdia ben pocs termòmetres passaran dels 15 graus

Marc Candela
2 min

BarcelonaLa matinada de Nadal ha estat, en molts casos, la més freda d'aquest mes de desembre. Avui a primera hora ha glaçat a pràcticament totes les comarques interiors i el termòmetre també s'ha situat sota zero al Gironès, al Vallès, en punts del Penedès i fins i tot en alguns indrets ben pròxims a la costa –a Constantí, al Tarragonès o a Ulldecona, al Montsià. En diversos barris de la ciutat de Barcelona, per exemple, les mínimes han baixat fins als 4 graus.

L'excepció la trobem a l'Empordà, on la tramuntana ha superat els 80 km/h –i ha assolit els 118 km/h a Portbou– i no ha deixat que les mínimes se situessin per sota els 7 graus al nord de la Costa Brava. Tot i que el vent anirà afluixant a mesura que avanci el dia, no desapareixerà definitivament fins la propera nit.

Pel que fa a l'estat del cel, el dia de Nadal el passarem amb un bon sol a tot el país, i només a la Plana de Vic i en algunes fondalades de la Catalunya central els bancs de boira podran fer la guitza fins al migdia. Cel clar que permetrà que les temperatures vagin remuntant de mica en mica i que a la tarda l'ambient sigui relativament suau, amb moltes màximes entre els 11 i els 15 graus.

Per Sant Esteve les boires començaran a guanyar terreny a l'interior, i de cara a dimarts i dimecres probablement ja no es veurà el sol al pla de Lleida. Dijous, però, el pas d'una petita línia frontal farà entrar novament vent de nord i aixecarà les boires de Ponent. Aquest mateix front trencaria transitòriament la monotonia anticiclònica, deixaria alguns ruixats dispersos i faria que els últims dies del mes de desembre fossin de rigorós hivern arreu.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats