Societat 29/01/2012

Benvinguts a l'hivern!

Aquest migdia serà el més fred del que portem d'hivern i tot apunta que la setmana vinent l'acabarem amb temperatures encara més baixes

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl diumenge no l'hem encetat amb un fred excepcional però sí amb glaçades generalitzades a les comarques interiors -també en alguns punts del Prelitoral- i amb termòmetres sovint per sota els 5 graus a primera línia de la costa. A més, el vent de nord -que ja ha deixat ratxes de fins a 109 km/h a Portbou, 78 a Castelló d'Empúries i que ha superat els 60 a les Terres de l'Ebre i a les cotes altes del Pirineu- encara farà més evident la sensació de fred als dos extrems del país.

I a diferència de les últimes setmanes, l'ambient d'hivern també es mantindrà ben viu durant les hores centrals del dia i la majoria de màximes es mouran avui entre els 7 i els 11 graus.

Fred d'hivern que vindrà acompanyat de cel bàsicament serè al País Valencià, a les comarques del sud i a Ponent, de nuvolositat a estones abundant a la meitat oriental de Catalunya i de nevades febles però més o menys continuades al vessant nord del Pirineu -on ja s'han acumulat, en les últimes 12 hores, entre 10 i 15 centímetres de neu nova. També es podran veure flocs a la resta de la serralada o escapar-se algunes gotes al nord de la costa Brava.

On les precipitacions seran més intenses i abundants serà a les Illes. Aquí la cota de neu rondarà els 400 o 500 metres i es podrien arribar a acumular més de 10 centímetres a les parts altes de la Serra de Tramuntana.

I la setmana vinent l'encetarem amb un dilluns de rigorós hivern -especialment a primera hora- i l'acabarem amb els tres dies més freds dels últims anys. Aquesta fredorada vindrà acompanyada d'una mica de neu al Pirineu però de precipitacions més aviat escasses a la resta del país. En tot cas, caldrà seguir atentament l'evolució d'aquesta situació perquè qualsevol canvi suposaria neu a cota zero a partir de divendres.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats