Publicitat
Publicitat

Aquest vespre s'escaparan gotes al Pirineu

Primer cap de setmana de desembre amb poc fred

Aquest dissabte els núvols frenaran una mica els termòmetres, però demà al migdia l'ambient tornarà a ser molt suau

Encetem el primer cap de setmana de desembre amb un dissabte de bon aprofitar. Tot i que de matinada han caigut algunes gotes a les Terres de l'Ebre, avui no s'haurà d'obrir el paraigua enlloc i no serà fins al vespre que s'escaparan uns quants plugims febles i dispersos al Pirineu. Ben poca cosa. El dia, però, no serà radiant: els núvols alts i mitjans enterboliran el cel a estones i les boires tornaran a ser intenses i força persistents a la Segarra, la Noguera, l'Urgell o l'Anoia.

Tot plegat acompanyat d'un contrast tèrmic entre el dia i la nit menys evident que en jornades anteriors: la matinada no ha estat especialment freda, als dos extrems del país, amb cops que han rondat els 50 km/h a l'Ebre i els 70 prop del cap de Creus. En tot cas, la tramuntana afluixarà clarament a l'Empordà a partir de mitja tarda.

Cap al País Valencià i les Illes el dissabte tindrà menys estones de sol, però els xàfecs que ara mateix descarreguen a Mallorca o a les comarques alacantines aniran a menys a mesura que avanci el dia.

El diumenge, en canvi, el passarem arreu amb cel bàsicament serè i només a les Balears s'arribaran a escapar encara alguns ruixadets residuals. L'ambient serà una mica més fred que el d'avui a primera hora, però al migdia els termòmetres repuntaran ben bé un parell o tres de graus.

I les últimes actualitzacions dels models confirmen que la setmana vinent la passarem amb poca aigua, menys neu i amb temperatures relativament suaus. Això sí, també comencen a insinuar un clar descens tèrmic de cara al proper cap de setmana.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.


Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de