Societat 03/12/2011

Primer cap de setmana de desembre amb poc fred

Aquest dissabte els núvols frenaran una mica els termòmetres, però demà al migdia l'ambient tornarà a ser molt suau

Marc Candela
2 min

BarcelonaEncetem el primer cap de setmana de desembre amb un dissabte de bon aprofitar. Tot i que de matinada han caigut algunes gotes a les Terres de l'Ebre, avui no s'haurà d'obrir el paraigua enlloc i no serà fins al vespre que s'escaparan uns quants plugims febles i dispersos al Pirineu. Ben poca cosa. El dia, però, no serà radiant: els núvols alts i mitjans enterboliran el cel a estones i les boires tornaran a ser intenses i força persistents a la Segarra, la Noguera, l'Urgell o l'Anoia.

Tot plegat acompanyat d'un contrast tèrmic entre el dia i la nit menys evident que en jornades anteriors: la matinada no ha estat especialment freda, als dos extrems del país, amb cops que han rondat els 50 km/h a l'Ebre i els 70 prop del cap de Creus. En tot cas, la tramuntana afluixarà clarament a l'Empordà a partir de mitja tarda.

Cap al País Valencià i les Illes el dissabte tindrà menys estones de sol, però els xàfecs que ara mateix descarreguen a Mallorca o a les comarques alacantines aniran a menys a mesura que avanci el dia.

El diumenge, en canvi, el passarem arreu amb cel bàsicament serè i només a les Balears s'arribaran a escapar encara alguns ruixadets residuals. L'ambient serà una mica més fred que el d'avui a primera hora, però al migdia els termòmetres repuntaran ben bé un parell o tres de graus.

I les últimes actualitzacions dels models confirmen que la setmana vinent la passarem amb poca aigua, menys neu i amb temperatures relativament suaus. Això sí, també comencen a insinuar un clar descens tèrmic de cara al proper cap de setmana.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats