Societat 22/04/2012

Diumenge amb força núvols però poca aigua

Avui els núvols seran força persistents a la meitat oriental del país. Per Sant Jordi gaudirem de més estones de sol i els xàfecs no arribaran fins la tarda i es restringiran al Pirineu

Marc Candela
1 min

BarcelonaEl diumenge l'hem encetat amb el cel tapat -o almenys enterbolit- a bona part del país. Aquests núvols aviat s'aniran desfent a Ponent i al sud -també al Pirineu de Lleida i a la Catalunya central- però seran força més persistents a la costa i Prelitoral de Girona i Barcelona. De fet, a la costa Brava fins i tot es podrà escapar alguna gota abans de migdia.

En tot cas, avui les estones de paraigua seran ben poques i a la tarda els ruixats, sempre curts i dispersos, es restringiran al Pirineu i a la Catalunya central.

Aquest cel variable farà que el contrast de temperatures entre el dia i la nit sigui més reduït que els últims dies: la matinada no ha esta gens freda però al migdia costarà trobar termòmetres per sobre els 20 graus.

I les últimes actualitzacions dels models confirmen que dilluns, Sant Jordi, serà una jornada de força bon aprofitar, amb cel clar a la meitat sud del país -també al País Valencià i a les Illes- però encara alguns intervals de núvols a les comarques gironines i a l'entorn del Montseny. En tot cas, els xàfecs no arribaran fins la tarda i no sortiran de l'àmbit pirinenc.

I per últim destacar que aquest ambient del tot primaveral, amb matinades fresques i tardes amb prop de 20 graus, té els dies comptats. Dimecres ja notarem com el mercuri repunta 3 o 4 graus més al migdia i de cara al tram final de la setmana sovintejaran les màximes de 30 graus als sectors més càlids del país.

Trobareu la previsió actualitzada per avui i per Sant Jordi a www.ara.cat/meteo.

stats