Societat 04/03/2012

Avui s'acaba el primer tastet de primavera

Tot i que els núvols enterboliran el cel a tot el país, aquest migdia molts termòmetres es mouran entre els 16 i 19 graus

Marc Candela
2 min

BarcelonaAvui no gaudirem de cel clar. Enlloc. Però això no impedirà que al migdia l'ambient sigui més de primavera que d'hivern i que moltes màximes es tornin a enfilar fins als 17 o 18 graus. Fins i tot rondant els 20 a les terres de l'Ebre i a la costa Daurada.

Aquesta bonança tèrmica, però, no vindrà acompanyada de gaires estones de sol. Els núvols prims enterboliran el cel arreu i a la tarda fins i tot l'arribaran a tapar en algunes comarques. De fet, havent dinat fins i tot s'escaparan alguns plugims al Pirineu de Lleida -la cota de neu anirà baixant dels 1800 als 1200 metres- i ja de cara al vespre n'arribaran a la resta de la serralada o a l'entorn dels Ports.

I també serà cap al tard que es reactivarà el mestral a les terres de l'Ebre -a primera hora del matí ha deixat ratxes d'entre 40 i 60 km/h al sud- i que la tramuntana començarà a bufar amb força a l'Empordà i al Rosselló.

Demà dilluns el vent de nord bufarà continuarà bufant amb molta intensitat als dos extrems del país i també es deixarà notar amb força al Pirineu i al nord de les Illes. L'inici de setmana, però, també vindrà marcat pel clar descens de les temperatures -demà ja notarem tres o quatre graus menys que avui i dimarts l'ambient tornarà a ser d'hivern arreu- i pels ruixats que, entre aquesta propera nit i dilluns a mig matí, descarregaran a la costa Central.

En tot cas, el temps insegur es restringirà a aquest tram del litoral, al vessant nord del Pirineu i a les Illes Balears. A la resta dels Països Catalans aquesta fredorada la passaran sense precipitacions i amb molt més sol que no pas núvols.

I les últimes actualitzacions dels models confirmen que el fred serà transitori i que a partir de mitjans de setmana el mercuri es tornarà a enfilar. Falta definir, però, si aquest ascens tèrmic simplement normalitzarà les temperatures o si farà que, a partir de divendres, ens passejem en màniga curta al migdia a la majoria de comarques.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats