Societat 05/08/2012

Tarda amb tempestes i calamarsades a Ponent i al Pirineu

El diumenge el passarem amb moltes hores de cel clar a les comarques de Girona i Barcelona, però entre la tarda i el vespre els xàfecs i les tempestes descarregaran amb força al terç occidental del país

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest diumenge el temps anirà per barris. De fet, el dia ja l'hem encetat amb cel tapat per núvols baixos a les comarques de Lleida i Tarragona i a la costa dels Tarongers i, en canvi, amb un bon sol a la meitat oriental de Catalunya.

Les clarianes aniran guanyant terreny allà on el dia s'ha aixecat cobert, però a la tarda es mantindrà aquesta dualitat: a les comarques de Girona i Barcelona continuarem parlant de molt més sol que no pas núvols i, en canvi, el paraigua s'haurà d'obrir a Ponent i al Pirineu.

Seran xàfecs sobtats que descarregaran ja havent dinat i fins a última hora del dia, que sovint aniran acompanyats de llamps i calamarsa i que podran acumular més de 30 o 40 litres en poca estona. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per pluja intensa a moltes comarques de la meitat occidental del país.

Ja havent sopat els ruixats, més febles i dispersos, s'estendran cap a la Catalunya Central, i de nit i matinada també podran regar la costa i el Prelitoral Central. De fet, el dilluns l'encetarem amb molts núvols i encara algunes gotes, però tot apunta que aquesta tongada de pluges serà l'única d'aquesta primera quinzena d'agost.

Tot plegat amb temperatures que avui quedaran un pèl més curtes però que encara mantindran el to estiuenc arreu del país. Els xàfecs, això sí, refrescaran clarament l'ambient allà on descarreguin i l'entrada de tramuntana d'aquesta propera nit farà que demà la calor ens doni una petita treva. Aquest descencs tèrmic, en tot cas, serà transitori i les últimes actualitzacions dels mapes del temps continuen apuntant que la calorada que patirem entre dimecres i dissabte serà, segurament, la més forta d'aquest estiu.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió actualitzada per a qualsevol municipi dels Països Catalans.

stats