Societat 15/04/2012

Vent i neu per acabar el cap de setmana

Avui el vent superarà els 100 km/h a l'Empordà i a l'Ebre i la neu acumularà gruixos superiors als 30 centímetres al vessant nord del Pirineu

Marc Candela
2 min

BarcelonaEl vent ja s'ha deixat notar aquesta matinada amb ratxes de fins a 87 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 100 a la Sénia o 118 a Portbou. La tramuntana i el mestral faran la guitza durant tota la jornada als dos extrems del país i a partir de mitja tarda el vent de nord també bufarà amb ganes a les cotes altes del Pirineu.

De fet, serà a partir d'aquest vespre i fins la matinada de dimarts que el vent deixarà les ratxes més fortes al terç nord del país i que poden arribar a superar els 150 km/h al nord del cap de Creus. En aquest sentit, hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de Nivell 1.

Però el diumenge també vindrà marcat per la neu. Viella ja està ben enfarinada i avui la nevada serà persistent -i durant la tarda també intensa- al vessant nord del Pirineu, on fàcilment es podran acumular més de 20 o 30 centímetres. A la resta de la serralada no serà estrany que s'escapin alguns ruixats curts de neu per sobre els 900 metres o que el vent fagi arribar flocs fins al Solsonès o al Berguedà. En tot cas, fora del vessant nord, els gruixos seran testimonials.

I a la resta del país el diumenge el passarem amb un cel variable i amb algun ruixadet curt i esporàdic que, sobretot a partir del migdia, podrà descarregar a la meitat oriental de Catalunya. Poca cosa i poca estona. A l'interior del País Valencià i a la meitat nord de les Illes també s'escaparan alguns xàfecs o tempestes.

Tot plegat farà que l'ambient es mantingui fresc i que al migdia molts termòmetres es moguin entre els 14 i 18 graus.

La setmana l'encetarem amb un dilluns encara més ventós però amb cel clar a bona part del país i amb nevades febles i restringides a la Vall d'Aran i al nord del Pallars. Dimarts es mantindrà la tranquil.litat i els termòmetres repuntaran 2 o 3 graus però, ara mateix, sembla que a partir de dimecres tornariem a parlar d'una panorama més fresc, insegur i variable.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats